Składniki:
PS Pomyliłam się, ma być mąka pszenna, a nie chciałam psuć zdjęcia. Przepraszam za błąd.
Sposób przygotowania:
1.Suche składniki wsypuję do miski, mokre składniki do drugiej. Mieszam.
2. Suche składniki przesypuję do mokrych i mieszam na masę podobną do konsystencji budyniu.
3. Kroję czekolady i wsypuję do miski; mieszam.
4. Nakładam masę do foremek/papilotek do wysokości 2/3.
Opcjonalnie: resztą czekolady posypuję wierzch jeszcze surowych babeczek.
5. Piekę w temperaturze 160°c przez 25 min.
Gotowe!
Mnie wyszło w sumie 6 dużych i 7 mniejszych babeczek. Naprawdę polecam, deser jest bardzo smaczny! Skorzystałam z przepisu:klik
Cudne ciacha, kiedyś wypróbuję przepis : ) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńSmakowite. :D Muszę kupić foremki do babeczek, bo mam tylko te do robienia spodów, a z nich za wiele się nie da zrobić. xD
OdpowiedzUsuńmmm, wyglądają smakowicie ;3
OdpowiedzUsuńWłaśnie przed chwilą skończyłam robić babeczki pomarańczowe.
OdpowiedzUsuńUwielbiam babeczki czekoladowe! W szczególności jeszcze ciepłe, z rozpływającymi się kawałkami czekolady :)
OdpowiedzUsuń